Snertloop 2015

De 22e Snertloop onder de vlag van de PSVF werd op donderdag 10 december 2015 weer gelopen in de prachtige bossen van het Friese Gaasterland. Over het weer hadden we niets te klagen en ook de paden en de bewijzering in de bossen zagen er goed uit. Dit niet in de laatste plaats te danken aan twee oud collega’s, Jaap Lubach en Tjeerd Hofstra, die in hun fut tijd vrijwilliger zijn bij het SBB.
Er hadden zich voor deze dag 89 personen aangemeld. Na eerst met elkaar gezellig een bakje koffie met cake te hebben genuttigd in de sportkantine van de SV NOK, was het omkleden geblazen en hup…… inlopen naar de centrale vijver van het Oudemirdumer bos. Nadat Coert Winkel het deelnemersveld had toegesproken ging een ieder van start, om vervolgens op het traject de zuivere Gaasterlandse lucht diep in de longen op te zuigen. Op weg naar de finish…..van een bosloop die vooral het sportieve en recreatieve karakter zal blijven dragen.

De één voerde vooral een wedstrijd met zichtzelf, de andere met de tijd en een enkeling had de durf om een collega uit te dagen.

Eenmaal gezamenlijk terug in de sportkantine, enigszins bijgekomen van de geleverde inspanningen, kon onder het genot van een geweldig smakelijk bord snert nagepraat worden over de mooie tocht. Coert bedankte alle aanwezigen en de mensen die alles rond de snertloop gefaciliteerd hebben. De datum voor volgend jaar is al weer vastgesteld. Donderdag 8 december.

De SNERTLOOP Oudemirdum:…Het evenement waar sportiviteit en het elkaar ontmoeten bijeen wordt gebracht.

Geplaatst in Terugblik.