Klokkedievenloop 2016

Maandag 9 mei 2016, schitterend weer en we zijn weer onderweg met de spuitbussen (Harm bedankt!) om de route voor de 5e keer uit te zetten. Inmiddels begint het routine te worden. Vooraf hebben we de route van de 10 km aangepast omdat die te kort was.
Het uitzetten loopt voorspoedig en binnen 2 uren staan de pijlen op de weg! Dit is eerder wel eens anders geweest toen het constant regende een paar jaar geleden, we hebben toen de route 2x uitgezet en nog was het bagger. De opgave voor dit jaar liep tegen de 25 man en ondanks afzeggingen waren er 26 deelnemers die zich meldden op dinsdag 10 mei.

Na een lekker bakje met een plakje cake volgde er een korte uitleg over de route en daarna natuurlijk de start. Dankzij de patrouille van team Noordwest kon er tijdens de loop veilig worden overgestoken, wat voor sommige deelnemers geen overbodige luxe was gezien de snelheid waarmee het ging. Het was warm, erg warm om te lopen. De stukjes tegenwind waren lekker maar voor de wind….

Na een 28 minuten finishte Robert Korte als eerste op de 5 km. Op de 10 km (9,34 exact) was Peter Liemburg de winnaar met een tijd van 41 minuten netto. Dat is 13,66 km/h gemiddeld!!! Nadat elke deelnemer gefinisht was is er natuurlijk nog even een groepsfoto gemaakt. Onder het genot van een bakje soep en een broodje kon er nog even worden nagesproken over de loop en diverse andere zaken. We willen alle deelnemers bedanken voor jullie komst naar Franeker, door de deelname was het weer een succes.

Tot volgend jaar, wanneer de 10 echt 10 gaat worden!

Geplaatst in Terugblik.