Wadlooptocht

13sep2017

Wadlooptocht

Holwerd - Ameland

Organisator Pieter Auke Zeilstra

Op woensdag 13 september 2017 gaan wij weer wadlopen van Holwerd naar Ameland. Tijd melden/verzamelen is 07:15 uur op de pier van Holwerd voor het gebouw van Wagenborg. Vanaf deze pier gaan wij het wad op naar Ameland.
Na ongeveer drie uren lopen over het wad hopen wij te arriveren bij het natuurgebied "Het Oerd" te Ameland.Van dat punt lopen wij naar de Noordzeekust van Ameland.  Na een eventuele duik in de Noordzee kan een ieder zelf kiezen hoe zij of hij terug wil naar Nes en de boot.

De mogelijkheid bestaat om mee te rijden met een tractor en aanhanger naar de strandovergang bij Nes.   De lopers onder ons kunnen ervoor kiezen vanaf het Oerd terug te lopen naar Nes en de boot. Deze looptocht zal ongeveer drie uren vergen.

Voor het wadlopen  moet u wel zorgen voor juiste kleding en schoeisel.  Zie hiervoor de site van het "Wadloopcentrum Friesland."

Kleding & schoenen

  • Hoge 'hoge canvas gymschoenen' met sokken zijn verplicht. Dit is belangrijk, want anders loopt u kans uw voeten te snijden aan de scherpe schelpen. Surflaarsjes of hoge basketbalschoenen zijn een goed alternatief .Bij twijfel, over uw schoeisel of kleding, kunnen de gidsen uw deelname aan de tocht weigeren.
  • Het is altijd fris op het wad, zorg voor warme en winddichte bovenkleding; een windjack of regenjack dient u verplicht bij u te dragen. Bij koud weer kan het dragen van een surfpak prettig zijn, noodzakelijk is het echter niet.
  • Het dragen van een korte broek is sterk aan te raden.
  • Aan een natte broek ontkomt u niet, dus droge kleding en schoe­nen meenemen. Vóór de tocht deze in plastic verpakken in bijv. een rugzak. 
  • Wat eten en drinken voor onderweg wordt aangeraden.
  • De tochten vergen zeker enig uithoudingsvermogen, een goede conditie is dus belangrijk .Bij ernstig overgewicht wordt het wadlopen ontraden.
  • Het kan lang duren voordat er medische hulp of medisch vervoer beschikbaar is in het waddengebied. Iedereen met een gezondheidsprobleem waarbij snelle hulp noodzakelijk kan zijn wordt het wadlopen ontraden. Bij twijfel dient vooraf overleg te worden gepleegd met de organisatoren.
  • De Waddenzee is een natuurgebied en valt onder Werelderfgoed, er mag geen afval of wat dan ook op het wad worden achtergelaten.

Zie voor nadere info de site van het Wadloopcentrum Fryslan.

Voor degenen die deel uitmaken van de politie Noord Nederland zijn er geen kosten aan de wadlooptocht verbonden. (inbegrepen de wadlooptocht/retourtocht boot en eventueel vervoer per strandkar)

Externen betalen ter plaatse  25 euro per persoon. (Graag contant en gepast betalen voor vertrek op de pier bij ondergetekende)

Graag opgeven voor 26 augustus  2017  bij onderstaande onder vermelding van voornaam, achternaam, telefoonnummer en dienstnummer.

Pieter A. Zeilstra
pieter.zeilstra@politie.nl

Terug naar evenementenoverzicht

Geplaatst in Sportevenement.